top of page
Wave

STENGT: Leif Sollund har holdt stengt siden romjula, men håper å kunne åpne opp når de nasjonale restriksjonene mykes opp.

Foto: Harald Sæterøy
Siri Husby Fiskum (Trønder-Avisa)

og Emil Ringstad (iLevanger)
31.03.21 16:01

Skjermbilde 2021-04-05 kl. 17.30.29.png
itronder-avisa.jpg
53529671-DB27-44B2-A145-9CD1D380B8DB.jpeg

Stamkunder har startet Spleis-aksjon
for den lokale puben:
– Håper at de klarer å holde hodet over vannet

Spiseplikt og nasjonal skjenkestopp har stengt puben.

Spiseplikt og nasjonal skjenkestopp har stengt puben. Nå prøver stamkunder å forhindre at dette blir en permanent løsning.


LEVANGER: – Som medlem i Ølforum Levanger er Oskars et sted hvor vi bruker å ha månedlige treff. Etter at pandemien kom har vi kun fått gjennomført et fåtall samlinger, sier Ragnar Norum.

 

– Hjertet i Levanger
For de nærmere 100 medlemmer i aldersgruppen 20 og 80 år betyr Oskars pub i Levanger mye, særlig som et sosialt møtested i byen.

 

– Mange beskriver puben som hjertet i Levanger som har holdt på i 30 år. Den betyr mye for oss og er et sted hvor mange drar og treffer kjente.


Puben i Kirkegata har holdt stengt siden i romjula.
Ideen til å starte en Spleis-aksjon, hvor pengene går til Levanger-puben, kom da 54-åringen tok seg en øl hjemme, og ikke på stamstedet.
– Vi må få litt blest rundt dette for vi savner Oskars og håper at de klarer å holde hodet over vannet. Når vi heller sitter hjemme og tar en øl kjøpt på butikken var tanken å kjøpe en virtuell øl eller to.


Må tømme ut øl
Driver Leif Sollund er overrasket over initiativet.
– Det er godt å se at noen vil oss vel og tar et slikt initiativ og det er veldig trivelig. Alt kommer godt med i disse tider, sier han.
Nylig ble det klart at regjeringen går inn for å dekke tapt varelager for perioden november 2020 til april 2021.

Dette betyr mye, forteller den daglig lederen.
For på grunn av at puben har vært stengt i flere måneder, må Sollund kvitte seg med store mengder av drikken som står på lageret.
– Vi må tømme ut en del øl nå, men jeg har ikke helt oversikt over hvor mye. Jeg ser for meg at det blir veldig mye.
Sollund forteller at han har et håp om å åpne dørene rundt 1. mai. Åpninga blir utsatt dersom regjeringen kun åpner for skjenking med spiseplikt.
– Da er det ikke noe vits. For vår del vil det være akseptabelt hvis vi får ha åpent til midnatt. Det er bare lørdager vi har stor omsetning etter tolv, og den skal vi klare oss uten.


 


Oppfordrer til å støtte lokalt
Tilbakemeldingene til Norums innsamlingsaksjon har høstet gode tilbakemeldinger. Mange mener det var på tide.
– Vi har forståelse og følger retningslinjene som gis, men som mange har gitt uttrykk for kunne det ha vært lokale tilpasninger.
54-åringen håper at flere ser sitt snitt i å støtte de lokale aktørene, slik at det fortsatt er noe å gå til når pandemien en dag er over.
– Vi må bruke de som holder åpent. Om ikke annet bare det å kjøpe seg en kaffekopp eller bolle. Vi må vise at vi bryr oss om at det er noen som driver butikk, og gjør at vi skal ha noe å gå til. 

ØL RAGNAR.jpg
53529671-DB27-44B2-A145-9CD1D380B8DB.jpeg
Skjermbilde 2022-01-06 kl. 20.30.29.png
Heading 2018.jpg
bottom of page